Tuesday 14 September 2010

Zilele Bucurestiului 2010

Zilele Bucureştiului: De sâmbătă, o săptămână de spectacole. Vezi programul complet al evenimentelor

Bucureştiul împlineşte 550 de ani. Şi, la o asemenea vârstă, merită o petrecere pe măsură. De sâmbătă, timp de o săptămână, Capitala va primi... straie vechi. Pe străzi vor putea fi văzuţi domni cu joben, trăsuri împodobite cu flori, tinere cu evantaie şi pălării cu boruri mari.Lume multă şi la fel de multă forfotă, plimbări lungi pe bulevarde, trăsuri trase de cai bine ţesălaţi şi muzică de fanfară.
O adevărată zi de sărbătoare a Bucureştiului de altă dată. În fiecare an, timp de numai o săptămână, Capitala face o incursiune în timp. De sâmbătă, cozile de maşini vor dispărea ca prin minune, în locul lor lor îşi vor face apariţia trăsuri trase de cai bine ţesălaţi sau tinere la braţ cu domni bine aranjaţi şi parfumaţi.
Muzica fanfarelor va învălui oraşul
. Află mai multe detalii despre evenimentele pregătite (pdf)
Dacă trăsurile nu vă plac, puteţi alege un tramvai tras de cai. Vechiul mijloc de transport va fi şi el scos la lumină de ziua oraşului. Petrecerile se vor ţine lanţ, zi şi nopate, până pe 20 septembrie, când oraşul aniversează venerabila vârstă de 550 de ani. Cum nu se poate ca totul să fie vechi, organizatorii au pregătit şi petreceri, pentru tinerii care nu vor să renunţe la obiceiurile secolului 21. În fiecare seară vor fi concerte în Piaţa Constituţiei, iar bunicii îşi vor putea scoate nepoţii în parcuri, la carnaval sau la teatru. Iubitorii de artă au o noapte albă, pe 19 septembrie, când toate muzeele din Capitală vor fi, din nou, deschise.
Află programul complet al evenimentelor (pdf)
Unul dintre cele mai aşteptate momente incluse în programul manifestărilor prilejuite de Zilele Bucureştiului îl reprezintă concertul pe care îl va susţine soprana Angela Gheorghiu, pe 19 septembrie, în Piaţa Constituţiei.Antena3.ro
Etichete » Zilele Bucurestiului,

No comments:

Post a Comment