Thursday, 12 November 2009

ADIO , draga TRAVIATA!!!!

Draga de ea a inchis ochii duminica seara dupa doua zile si o noapte de chin. A fost necesara eutanasierea ei ! De ce ? Fiinca a avut o inima mare care nu a vrut sa cedeze si cu fiecare clipa ce trecea se chinuia din ce in ce mai mult. Un cal ce nu se mai poate ridica de la pamant pentru timp mai mare incep inevitabil dureri si blocarea celorlalte organe. Moartea era inevitabila dar am preferat sa nu mai prelungim ghinul si am adormit-o. Este dureros sa asisti la asa ceva chiar daca este spre binele bolnavului ... nu poti stapanii valul de emotii care te cuprind . Domnul doctor aproate terminase de facut injectia letala si incepusera primele semne ale efectului si atunci Ventura fiica mai mare a Traviatei ....a strigat-o.... cu strigatul specific manjilor care plang dupa mame. ..si nu a mai durat mult si s-a linistit . Acum doarme somnul vesnic aproape de grajd .
Pentru multi a fost profesor si pe spatele ei au calarit si copii si adulti si oameni simpli si vedete, intotdeauna a fost cuminte si buna . Dupa ce a plecat din Mangalia a mai avut 3 manji : Soc - o iapa frumoasa care este in grajd la Baneasa in proprietatea a doua tinere domnisoare: Ventura - Baltata de 9 ani ce o puteti admira de fiecare data in grajdul nostru si ShereKhan - singurul baiat al Traviatei pe care a hotarat singura sa si-l faca abia are un an jumatate .
Traviata inplinea in primavara 27 ani , era considerara de mult un cal batran dar conditiile bune si tratamentul au ajutat-o sa aduca pe lume un manz sanatos la 25 ani si jumatate si sa prinda si ultima adresa a grajdului nostru. Probabil ca a simtit ca vom ramane aici multa vreme avand in vedere ca din 2006 dot am fost la Crbeanca , Buftea ,Balastiera ,Fosta ferma.... acum ramanem si ea va fii cu noi mereu.
Asa ca Varlaam va fi casa noastra si a cailor nostrii pentru mult timp de acum incolo.

No comments:

Post a Comment